Comisia Europeană va acorda 145 milioane euro Republicii Moldova

Comisia Europeană va acorda 145 milioane euro Republicii Moldova, sub forma unei asistenţe macrofinanciare, anunţă reprezentanţii PNL. Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a solicitat comisiilor din Parlamentul European să avizeze proiectul în forma redactată de Comisie.

206 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană va acorda 145 milioane euro Republicii Moldova

Comisia Europeană va acorda 145 milioane euro Republicii Moldova

Pentru ca banii să ajungă mai repede la Chişinău, europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a solicitat comisiilor de specialitate din cadrul Parlamentului European să avizeze proiectul în forma redactată de Comisia Europeană.

Ca preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova şi ca raportor pentru acest aviz, Siegfried Muresan spune că „fondurile sunt suportul financiar de care Republica Moldova are nevoie pentru a veni în sprijinul cetăţenilor săi şi a-şi asigura stabilitatea economică”.

Luni, Comisia pentru bugete a Parlamentului European a avizat pozitiv acest proiect. Mai urmează obţinerea avizului similar din partea Comisiei pentru comerţ internaţional (pe 27 aprilie) şi votul final din plen (la mijlocul lunii mai). Guvernul Republicii Moldova va primi banii în două tranşe, virate în trimestrele 3 şi 4 ale acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici