Comisia Europeană va elibera următoarea tranşă pentru România în luna martie

Delegaţia Comisiei Europene apreciază că a doua şi a treia evaluare a acordului cu România sunt pozitive, iar Comisia va elibera următoarea tranşă de un miliard de euro în luna martie, a declarat reprezentantul CE, Fabienne Ilzkovitz.

21 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană va elibera următoarea tranşă pentru România în luna martie

Comisia Europeană va elibera următoarea tranşă pentru România în luna martie

"În acest moment considerăm că programul este în linie cu aşteptările. Au fost atinşi toţi indicatorii macroeconomici conveniţi. La nivel fiscal, ultimele date arată că deficitul bugetar a fost de 7,3% din PIB", a explicat Ilzkovitz.

Ea a arătat că un alt element pozitiv l-a reprezentat aprobarea bugetului pe 2010, chiar dacă mai importantă este în acest moment implementarea prevederilor bugetare pentru acest an.

"Ştim că este dificilă (implementarea), dar trebuie realizată, pentru că va avea un impact pozitiv asupra pieţei, dar va întări şi încrederea în România", a adăugat reprezentantul CE.

Ea a mai arătat că este important pentru România să continue reformele structurale, prin adoptarea legilor responsabilităţii fiscale şi a pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici