Comisiile de specialitate din Parlament audiază astăzi candidaţii la şefia şi Consiliul ASF

Comisiile pentru buget şi politică economică ale Camerei Deputaţilor şi Senatului îi vor audia, marţi, de la ora 10.00, pe candidaţii pentru numirea Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară. Liviu Dragnea a spus, luni, că actualului şef al ASF Leonardo Badea i-a fost promis un nou mandat.

605 afișări
Imaginea articolului Comisiile de specialitate din Parlament audiază astăzi candidaţii la şefia şi Consiliul ASF

Comisiile de specialitate din Parlament îi audiază, marţi, pe candidaţii la şefia şi Consiliul ASF

Astfel, Liviu Dragnea, a explicat, că în cadrul şedinţei CEx al PSD de luni liderii partidului au ridicat "o problemă umană" în legătură cu Leonardo Badea, în sensul în care acestuia i-a fost promis când a renunţat la funcţia de deputat că va primi un nou mandat în fruntea instituţiei.

Pentru funcţia de preşedinte ASF şi-au depus candidaturile în Parlament: Leonardo Badea, Viorel Ştefan, Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Adrian Simionescu, Radu Toia şi Mircea Ursache.

În acest context, preşedintele PSD a spus că le-a transmis colegilor că îl susţine pe Viorel Ştefan pentru şefia ASF, însă mai mulţi social-democraţi au replicat că Leonardo Badea a avut promisiunea unui al doilea mandat la şefia instituţiei, în condiţiile în care acesta a renunţat la funcţia de deputat.

"Eu aseară le-am spus colegilor că îl susţin pe Viorel Ştefan. Azi colegii mei au ridicat o problemă umană, în sensul că lui Badea i s-a cerut să-şi depună candidatura pentru ASF, anul trecut, renunţând la funcţia de parlamentar, dându-i-se asigurări pentru un nou mandat. Vom mai avea o discuţie mâine dimineaţă, dar într-adevăr e o situaţie delicată", a declarat, luni, la Parlament, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă susţinerea PSD va merge spre Leornardo Badea, liderul social-democraţilor a indicat că "aceasta este linia".

Dragnea a adăugat că îi reproşează lui Viorel Ştefan faptul că nu a fost hotărât "pe ce cale să meargă în carieră".

"Viorel Ştefan are susţinerea pentru foarte multe lucruri. Singurul reproş, nici măcar reproş, este că nu a hotărât pe ce cale să meargă în carieră, în ultimul an, dar Viorel Ştefan este un om pe care eu îl apreciez foarte mult", a precizat preşedintele PSD.

Membrii Comitetul Executiv Naţional al PSD au votat, luni, la Parlament, pentru susţinerea lui Leornado Badea în funcţia de preşedinte ASF, au spus pentru MEDIAFAX surse din partid.

Pentru funcţia de prim-vicepreşedinte ASF s-au înscris Doina Elena Dascălu, Micu Andrei-Răzvan şi Sava Claudia Cătălina.

Totodată, au fos depuse 12 candidaturi pentru funcţia de vicepreşedinte, printre care cea a deputatului PSD Marius Bota: Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Toia Radu, Mircea Ursache, Armeanu Ştefan Daniel, Baranga Laurenţiu Paul, Bota Marius Sorin Ovidiu, Coca Constantinescu Gheorghe Cornel, Gabriel Grădinescu, Cristian Rosu, Andrei-Liviu Stamatian şi Mircea Oancea.

Pentru membrii neexecutivi candidează Birtalan Joszef, Bolchi Florin, Constantinoiu Vicenţiu-Marian, Crăciunică Gabriela Luminiţa, Diab Camelia, Giurescu Ion, Marcu Gheorghe, Mitroi Adrian, Socol Aura Gabriela, Stefan Belloiu, Vorniceanu Marius, Wlassopol Ovidiu Răzvan (actualul prim-vicepreşedinte ASF - n.r).

Autoritatea de Supraveghere Financiară este condusă de un Consiliu format din 9 membri: 5 membri executivi, respectiv, preşedintele, prim-vicepreşedintele şi 3 vicepreşedinţi, precum şi 4 membri neexecutivi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici