Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat bugetul asigurărilor de stat pe 2009

Comisiile reunite de buget-finanţe, întrunite sâmbătă în şedinţă, au aprobat bugetul asigurărilor de stat pe 2009, fiind înregistrate doar 7 voturi "împotrivă", din partea parlamentarilor PNL şi UDMR.

27 afișări
Imaginea articolului Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat bugetul asigurărilor de stat pe 2009

Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat bugetul asigurărilor de stat pe 2009

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii Doina Pârcălabu, prezentă la şedinţă, că bugetul asigurărilor de stat pe 2009 a fost construit având în vedere un număr de 4.711.000 de pensionari, cu o pensie medie de 678,2 lei.

Pârcălabu a spus că veniturile sunt în sumă de 40.130 milioane de lei, din care 930 milioane lei se transferă către pensiile private, iar 294 milioane către fondul pentru accidente de muncă.

Bugetul este construit pe un excedent aferent sumelor pentru pensii în valoare de 221 milioane de lei şi 240 milioane de lei pentru fondul pentru accidente de muncă.

Cheltuielile sunt de 39.909 milioane lei.

Parlamentarii PNL şi UDMR au criticat absenţa de la dezbateri a ministrului Muncii, Marian Sârbu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici