Comisioane de 50 milioane euro agenţilor de vânzări pentru pensii private

Companiile de pe segmentul pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II) vor aloca cel puţin 50 de milioane de euro pentru achitarea comisioanelor agenţilor de marketing, a estimat, miercuri, directorul general al Asitrans Asigurări, Bogdan Stan.

1 afișare
Imaginea articolului Comisioane de 50 milioane euro agenţilor de vânzări pentru pensii private

Comisioane de 50 milioane euro agenţilor de vânzări pentru pensii private

"La un comision mediu de 20 de euro pentru fiecare contract încheiat şi un potenţial de circa 2,5 milioane de clienţi, suma se ridică la cel puţin 50 milioane de euro. Sunt cazuri unde companiile vor plăti mai mult de 20 de euro pentru un contract", a adăugat Stan.

Programul reformei pensiilor private din România prevede că, în perioada 17 septembrie-17 decembrie, salariaţii cu vârsta de până la 35 de ani vor fi obligaţi să adere la un fond de pensii administrat privat.

Angajaţii cu vârste cuprinse între 35 şi 45 de ani pot opta pentru un fond de pensii oricând, până la împlinirea vârstei de 45 de ani, conform normelor emise de CSSPP.

Angajaţii care până la finele perioadei de subscriere nu vor adera la un anumit fond de pensii private vor fi distribuiţi aleatoriu companiilor care vor activa pe această piaţă în funcţie de mai multe criterii.

Primele contribuţii pentru pensiile private vor fi colectate în luna ianuarie a anului 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici