Compania Nestlé, acuzată de o „contribuţie majoră” la criza plasticului. Solicitările Greenpeace

Grupul ecologist Greenpeace a acuzat joi compania Nestlé de faptul că nu întreprinde suficiente acţiuni pentru reducerea utilizării ambalajelor din plastic de unică folosinţă, precum şi de lipsă de interes faţă de investirea în alternative reutilizabile, informează Reuters.

299 afișări
Imaginea articolului Compania Nestlé, acuzată de o „contribuţie majoră” la criza plasticului. Solicitările Greenpeace

Greenpeace solicită acţiuni din partea Nestlé în vederea reducerii utilizării plasticului

„Nestlé are o contribuţie majoră la criza plasticului şi la problemele de mediu cu care ne confruntăm în prezent”, a declarat Jennifer Morgan, director executiv al Greenpeace International.

Directorul executiv al Nestlé, Mark Schneider, a afirmat că percepe concentrarea strict asupra ambalajelor reutilizabile ca fiind greşită: „De ce să ne bazăm pe o singură pârghie, când dispunem de patru sau cinci pe care le putem folosi”, a spus el, menţionând importanţa ambalajelor biodegradabile şi a reciclării. De asemenea, Duncan Pollard, directorul departamentului de sustenabilitate al Nestlé, a declarat că firma a fost de acord cu privire la necesitatea de a reduce utilizarea plasticului, „dar trebuie să ne asigurăm că noile soluţii de ambalare sunt sigure şi acceptate de către consumatori”, a susţinut acesta, adăugând că este prea devreme pentru afirmaţii conform cărora utilizarea plasticului a atins puncte culminante.

Intensificarea preocupărilor cu privire la problemele de mediu - de la schimbările climatice la poluarea cu materiale plastice - a declanşat un val de proteste ale studenţilor, la nivel mondial, punând presiune asupra factorilor de decizie politică şi a conducerii companiilor. Coca-Cola, PepsiCo şi Nestlé sunt cei mai mari producători de deşeuri de plastic din lume, potrivit unui raport realizat anul trecut de Greenpeace.

Luna trecută, Parlamentul European a aprobat o lege care va interzice o gamă largă de articole de plastic de unică folosinţă, până în anul 2021.

Nestle a asigurat asupra faptului că toate ambalajele sale vor fi reciclabile sau refolosibile, până în 2025, intensificând utilizarea materialelor biodegradabile. Greenpeace a criticat promisiunile oferite de Nestlé ca fiind lipsite de transparenţă, obiective clare şi investiţii semnificative. „Înlocuirea materialelor nu este o soluţie validă”, a spus Jennifer Morgan. „Nu va face decât să transfere impactul asupra pădurilor şi a terenurilor agricole din lume.”

Ca răspuns la aceste acuzaţii, Duncan Pollard a declarat că nu împărtăşeşte preocupările legate de defrişări şi că percepe trecerea la ambalaje de hârtie ca pe o contribuţie la combaterea schimbărilor climatice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici