Compania olandeză Philips desfiinţează 6.000 de locuri de muncă

Compania olandeză de tehnologie medicală Philips a anunţat luni că va desfiinţa 6.000 de locuri de muncă pentru a-şi restabili profitabilitatea, în urma unei retrageri de dispozitive respiratorii care a dus la scăderea cu 70% a valorii sale de piaţă, scrie Reuters.

342 afișări
Imaginea articolului Compania olandeză Philips desfiinţează 6.000 de locuri de muncă

Compania olandeză Philips desfiinţează 6.000 de locuri de muncă

Jumătate din reducerile de locuri de muncă vor fi efectuate în acest an, a precizat compania, iar restul până în 2025.

Noua reorganizare se adaugă unui plan anunţat în octombrie anul trecut de reducere a forţei de muncă cu 5%, adică 4.000 de locuri de muncă, în timp ce se confruntă cu consecinţele retragerii a milioane de ventilatoare folosite pentru tratarea apneei de somn, din cauza îngrijorărilor legate de faptul că spuma folosită în aparate ar putea deveni toxică.

Reducerea forţei de muncă ar trebui să ducă la o marjă de profit de zece la sută, măsurată prin profitul ajustat înainte de dobânzi, impozite şi amortizare (EBITA), până în 2025.

Philips, cu sediul la Amsterdam, a raportat, de asemenea, un EBITA ajustat pentru trimestrul al patrulea de 651 milioane de euro, faţă de 647 milioane de euro cu un an înainte.

Analiştii, într-un sondaj realizat de companie, prevăzuseră în medie că profitul de bază va scădea la 428 milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici