Compania poloneză PGNiG vrea să-şi extindă producţia de gaze naturale în România şi alte ţări

Cel mai mare distribuitor de gaze naturale din Polonia, PGNiG, vrea să-şi extindă capacitatea de producţie, printre ţările luate în calcul în acest sens numărându-se România şi Croaţia, precum şi unele state din Asia şi America.

176 afișări
Imaginea articolului Compania poloneză PGNiG vrea să-şi extindă producţia de gaze naturale în România şi alte ţări

Compania poloneză PGNiG vrea să-şi extindă producţia de gaze naturale în România şi alte ţări

PGNiG intenţionează să profite de preţurile scăzute la gaz şi petrol şi să-şi extindă operaţiunile de explorare a gazelor în afara Poloniei, vizând achiziţii în mai multe părţi ale lumii.

Compania poloneză, care conduce operaţiuni de explorare a gazului de şist în Polonia, plănuieşte să cheltuiască aproximativ 2 miliarde de zloţi (530 de miliarde de dolari) pentru explorarea şi exploatarea gazului în acest an.

"Analizăm mai multe achiziţii în Europa, în special în Marea Nordului", a declarat Zbigniew Skrzypkiewicz, directorul diviziei de explorări şi exploatări a PGNiG, pentru cotidianul Parkiet.

În afara Europei, compania poloneză de stat din domeniul energiei analizează posibilitatea extinderii în Statele Unite ale Americii, Canada, Arabia Saudită, Oman sau Pakistan.

PGNiG vizează creşterea producţiei zilnice de gaze naturale cu 67%, la 150.000 de barili echivalent petrol, până în 2022. PGNiG este cel mai mare distribuitor de gaze din Polonia şi cea mai importantă companie poloneză în domeniul explorării şi producţiei de hidrocarburi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici