Video Compania Regina Maria propune reducerea fiscalizării medicilor, după modelul din IT - VIDEO

Autorităţile pot încuraja rămânerea medicilor în ţară prin reducerea fiscalizării, după modelul sprijinului acordat specialiştilor IT, propune compania de servicii medicale Regina Maria - Reţeaua privată de sănătate.

543 afișări

"Acum zece ani, statul a aplicat o măsură de reducerea a fiscalizării pentru specialiştii IT, în ideea de a-i ţine în ţară. În România există un deficit cronic de medici şi o măsură similară ar fi necesară pentru a ne ţine profesioniştii în ţară", a declarat joi Sergiu Neguţ, directorul general adjunct al companiei, la conferinţa "Reforma sănătăţii la analiză", organizată de Eureko şi agenţia Mediafax.

Anul trecut, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii a anunţat că scutirea de la plata impozitului pe venit, decisă în 2001 pentru programatorii din IT, a fost una dintre măsurile care au generat creştere economică, ponderea în PIB a acestui sector ajungând de la 3% la 10%.

Neguţ a adăugat că în România sunt 2,2 medici la mia de locuitori, în timp ce media din statele vest-europene este de două ori mai mare.

Neguţ a susţinut că până în prezent peste 5.000 de medici au plecat din ţară şi acest proces va continua.

"Există un deficit de medici la nivelul Uniunii Europene, iar un exemplu în acest sens ar fi specialiştii în ATI (Anestezie Terapie Intensivă, n.r.). Aceste state cu deficit de medici găsesc personal în ţări de la periferie, cum suntem noi. În acest context, în doi-trei ani ne putem aştepta ca în secţiile ATI din spitalele din România să avem medici care nu vorbesc limba română", a încheiat Neguţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici