Compania Tesla apelează la furnizori pentru a supravieţui şi deveni profitabilă pentru prima dată în 15 ani

Tesla le-a cerut tuturor furnizorilor săi să trimită înapoi o parte a banilor primiţi de la compania de maşini electrice într-o încercare de a deveni profitabilă pentru prima oară de la înfiinţarea sa, relatează The Wall Street Journal, citând un memorandum al companiei Tesla.

1231 afișări
Imaginea articolului Compania Tesla apelează la furnizori pentru a supravieţui şi deveni profitabilă pentru prima dată în 15 ani

Compania Tesla apelează la furnizori pentru a deveni profitabilă pentru prima oară în 15 ani

În memorandum, compania Tesla precizează că fondurile sunt necesare supravieţuirii ei şi că ar reprezenta o investiţie în companie, cu scopul asigurării parteneriatul pe termen lung dintre ea şi furnizori.

Caracterizat de Tesla drept "o cerere retroactivă de discounturi pentru serviciile prestate", memorandumul are rolul de a o ajuta să iasă din seria de rezultate financiare proaste, neîntreruptă de la înfiinţarea sa, în 2003.

De altfel, în primele trei luni ale acestui an, compania a raportat cheltuieli de un miliard de dolari, deşi se confruntă cu dificultăţi în a pune pe picioare producţia Modelului 3 - a cărei producţie ar trebui să fie de 5.000 de unităţi / săptămână. Se confruntă, de asemenea, cu dificultăţi de producţie şi livrare a pieselor de schimb, precum cele din Norvegia raportate de Bloomberg.

Toate aceste probleme au dus la presiuni tot mai mari venite din partea investitorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici