Companiile din Turcia sunt interesate să investească în România în 2011

Investiţiile în străinătate ale companiilor din Turcia ar putea ajunge la un miliard de dolari în acest an, fiind vizate ţări din Europa de Est, precum Grecia şi România, unde turcii sunt interesaţi de investiţii mici şi medii, de 50-150 milioane de dolari, potrivit Ernst & Young Turcia.

144 afișări
Imaginea articolului Companiile din Turcia sunt interesate să investească în România în 2011

Dolari (Shutterstock)

"Mă aştept la investiţii de circa un miliard de dolari ale companiilor din Turcia în străinătate în acest an, prin tranzacţii de 50-200 de milioane de dolari", a declarat, într-un interviu pentru cotidianul Hurriyet, Müşfik Cantekinler, şef de departament la Ernst & Young Turcia.

Majoritatea investiţiilor se vor derula în statele din regiune, mai ales în Balcani, a adăugat acesta.

Dacă investiţiile unor companii depăşesc 200 de milioane de dolari, totalul ar putea trece de un miliard, a afirmat Cantekinler.

Investitorii turci sunt interesaţi în special de investiţii "mici şi medii", de 50-150 milioane de dolari, în ţări precum Grecia şi România, a spus el.

"De exemplu, o companie alimentară din Turcia ne-a cerut să găsim companii europene unde să poată investi", a adăugat specialistul Ernst & Young.

Companiile turce sunt dispuse asă investească în străinătate în domenii precum imobiliar, ciment, materiale de cosntrucţii, alimentar şi telecomunicaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici