Companiile mizează pe modelul de lucru hibrid. Munca de la distanţă va continua şi după criza COVID-19

  • Studiu: Patru din cinci companii au avut de înfruntat obstacole pe fondul muncii remote
  • Chiar şi aşa, munca de la distanţă va continua şi după criză
  • Companiile mizează pe un model hibrid de lucru odată ce va trece epidemia de Covid-19
606 afișări
Imaginea articolului Companiile mizează pe modelul de lucru hibrid. Munca de la distanţă va continua şi după criza COVID-19
Munca remote nu ţi-a afectat productivitatea. Va continua şi în perioada post Covid-19. Însă un sistem hibrid de muncă, când de acasă, când de la birou, este luat în calcul de tot mai multe companii. Asta pentru că una din patru companii a avut probleme în contextul muncii de acasă. O spune cel mai recent studio al Colliers International. Corneliu Bodea, CEO al companiei cu specific energetic Adrem, susţine acest sistem de muncă mixt. Nu te gândi că va fi perfect. Antreprenorul îţi spune că spiritul de echipă are de suferit cel mai mult din cauza asta. Dar îţi dă şi câteva soluţii să-ţi mai destinzi angajaţii.
 
  • Model hibrid de muncă: 1-2 zile/ 3-4 zile pe săptămână de la distanţă
 
Compania Adrem are aproximativ 1500 de angajaţi. 250 dintre aceştia lucrează acum remote. Afacerea lui a avut în 2019 o cifră de afaceri de circa 45 de milioane de euro.
 
„Managementul va fi foarte puternic provocat, este deja foarte puternic provocat. Pe de o parte de a îmbunătăţi comunicarea internă, aşa cum am spus mai devreme, pe de altă parte de a institui, imagina şi implementa metode de urmărire şi control adecvate acestui gen de lucru. Avem ceea ce noi numim Wine Wendsday, în care echipe de colegi aleşi din departamente diferite se întâlnesc pe una din aplicaţiile online disponibile pentru a socializa, a bea un pahar de vin. Din când în când întâlniri fizice se pot organiza cu respectarea tuturor regulilor impuse de criza sanitară. Feţele să nu se uite, colegii să se simtă ca făcând parte din aceeaşi organizaţie şi din acelaşi vis”, spune Corneliu Bodea, CEO Adrem.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici