Companiile trebuie să raporteze, până la 25 iulie, livrările şi achiziţiile din primul semestru

Firmele va trebui să depună la Fisc, până la 25 iulie, o declaraţie informativă privind livrările şi achiziţiile de bunuri, precum şi prestările de servicii realizate pe teritoriul României în primul semestru, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

2 afișări

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România sunt obligate să declare semestrial toate livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile de bunuri şi servicii realizate, pe teritoriul României, către/de la alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, începând cu data de 1 ianuarie, se menţionează într-un comunicat al ANAF.

Firmele din România care realizează sau intenţionează să realizeze o activitate economică ce implică operaţiuni taxabile şi/sau scutite de TVA cu drept de deducere trebuie să solicite la Fisc înregistrarea în scopuri de TVA.

Declaraţiile informative privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional (formularul 394) vor fi completate cumulat, pe coduri de înregistrare în scopuri de TVA ale partenerilor de tranzacţii, indiferent dacă au fost realizate cu aceeaşi persoană, pe categorii de operaţiuni impozabile cu 9% şi 19%.

Operaţiunile taxate cu 9% sau 19%, realizate în România, cu alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, pentru care au fost emise facturi, inclusiv facturile emise pentru avansuri, precum şi operaţiunile cu TVA nedeductibil vor fi incluse în declaraţii.

De asemenea, declaraţiile vor include tranzacţiile înscrise în facturile care au fost emise pentru vânzările cu amănuntul, vânzări care se înregistrează în contabilitate pe baza raportului zilnic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici