Comunitatea de afaceri este îngrijorată faţă de ceea ce urmează după criză

Preşedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Corâci, a afirmat, sâmbătă, la congresul PNL, că actuala guvernare nu pare să înţeleagă faptul că este nevoie de politici publice pentru a depăşi criza economică ce îndepărtează România de media europeană.

49 afișări
Imaginea articolului Comunitatea de afaceri este îngrijorată faţă de ceea ce urmează după criză

Comunitatea de afaceri este îngrijorată faţă de ceea ce urmează după crizătă faţă de ceea ce urmează după criză (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Criza economică este departe de a-şi fi epuizat resursele în România. Acum simţim şi efectele sociale şi aţi văzut câţi oameni disperaţi sunt în România", a spus Corâci, fost membru PNL.

El a subliniat faptul că este gravă variaţia de creştere economică de la plus 7 % la minus 7 %, aceasta având efect asupra economiei.

"Comunitatea de afaceri este îngrijorată faţă de ceea ce urmează după criză, întrucât, după această perioadă, va reîncepe o competiţie economică similară cu ceea ce a fost după cel de-al doilea Război Mondial", a afirmat şeful Uniunii Generale a Industraişilor din România (UGIR)-1903.

În acest context, Corâci a spus că sunt necesare politici publice economice pentru susţinerea economiei României. El a subliniat faptul că actuala guvernare nu pare să înţeleagă acest lucru, nefiind dat ca România să se îndepărteze de media europeană.

Şeful UGIR-1903 a spus că 2,5 milioane de români nu pot asigura bunăstarea tuturor românilor, iar singurele măsuri sunt cele liberale.

"România are nevoie de politici liberale. Poziţia Uniunii Generale a Industriaşilor mă împiedică să fac politică de partid, dar ca cetăţean, ca om de afaceri şi ca fost coleg am fost şi voi fi întotdeauna liberal, în sufletul meu", a afirmat Ioan Cezar Corâci.

El a adăugat că a participat şi la congresele celorlalte partide politice, dar în platfomele program nu s-a regăsit

"Comunitatea de afaceri vă susţin în mod ferm, dar aceasta nu înseamnă că patronatele nu vor fi în opoziţie. Dar preferăm să fie opoziţia dumneavoastră şi nu a altora", a încheiat Corâci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici