Concedieri la Draexlmaier Hunedoara

Două sute de angajaţi ai fabricii de componente auto Draexlmaier Hunedoara vor fi concediaţi în primele nouă luni ale anului viitor, a declarat, joi, vicepreşedintele Federaţiei Sindicale "Metal", Constantin Aldescu.

244 afișări
Imaginea articolului Concedieri la Draexlmaier Hunedoara

Concedieri la Draexlmaier Hunedoara

Constantin Aldescu a declarat că decizia a fost luată în urma unor negocieri purtate, miercuri, între sindicate şi conducerea fabricii Draexlmaier Hunedoara.

"Am constatat o schimbare de 180 de grade în comportamentul şefilor de la Draexlmaier Hunedoara. Ei ne-au comunicat că disponibilizaţii vor fi aleşi în urma unor evaluări ale performaneţelor la locul de muncă. Cei care vor avea performanţe slabe vor fi concediaţi. De asemenea, cei care de-a lungul timpului au avut abateri disciplinare şi multe absenţe nemotivate vor fi şi ei disponibilizaţi", a spus Constantin Aldescu.

El a adăugat că reprezentanţii Draexlmaier au dat asigurări ferme că fiecare persoană concediată de la fabrica din Hunedoara va beneficia de salarii compensatorii şi de ajutor de somaj în condiţiile legii.

"Cuantumul plăţilor compensatorii nu a fost încă stabilit. El va fi negociat în perioada imediat următoare", a afirmat Constantin Aldescu.

El a menţionat că anul viitor, în luna februarie, va avea loc negocierea contractului colectiv de muncă, în care sindicatele vor cere să se prevadă asigurarea transportului gratuit pentru angajaţii Draexlmaier şi a unei mese de prânz, în pauza de 20 de minute pe care aceştia o au în timpul programului de muncă.

Conducerea fabricii Draexlmaier Hunedoara a refuzat să facă declaraţii pe această temă.

În prezent, la fabrica de componente auto Draexlmaier Hunedoara sunt angajate aproape 2.000 de persoane.

Angajaţii fabricii de componente auto Draexlmaier din Hunedoara au fost trimişi în şomaj tehnic începând cu 6 decembrie, din cauza scăderii cererii, iar uzina, care a întrerupt producţia la acea dată, o va relua în 12 ianuarie 2009, potrivit unui comunicat al Draexlmaier remis agenţiei MEDIAFAX.

Conform comunicatului remis în 5 decembrie, producătorul de componente pentru industria auto Draexlmaier închide temporar producţia la toate cele cinci fabrici pe care le deţine în România, din cauza scăderii cererii, angajaţii urmând să beneficieze de toate drepturile salariale în perioadele în care nu vor lucra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici