CONCEDIERI MASIVE, cerute de creditori băncilor din Grecia

Troica creditorilor internaţionali, UE, FMI şi Banca Centrală Europeană, a cerut marilor bănci elene ca după încheierea procesului de recapitalizare să iniţieze o reducere cu 25-30% a personalului din Grecia, respectiv 18.000 de angajaţi, potrivit presei elene.

208 afișări
Imaginea articolului CONCEDIERI MASIVE, cerute de creditori băncilor din Grecia

CONCEDIERI MASIVE, cerute de creditori băncilor din Grecia (Imagine: Shutterstock)

Băncile trebuie să-şi reducă personalul din Grecia prin concedieri sau plecări voluntare, potrivit cotidianului Proto Thema, citat de portalul GreekReporter.

Planul troicii prevede ca din sectorul bancar elen să plece 18.000 de angajaţi, dintr-un total de 60.000.

Marile bănci din Grecia trebuie să atingă ţintele de reducere a numărului de angajaţi în următorii doi ani. Piraeus Bank Grecia a anunţat, deja, un program de plecări voluntare vizând circa 10% din angajaţi.

Băncile elene au fost susţinute cu fonduri de zeci de miliarde de euro dintr-un împrumut primit de Grecia de la statele uniunii monetare, după ce au înregistrat pierderi foarte mari din participarea la un program de ştergere a peste 100 de miliarde de euro din datoria guvernului de la Atena.

În România sunt prezente toate cele mai mari patru bănci elene.

Astfel, Eurobank deţine Bancpost, National Bank of Greece este prezentă prin Banca Românească, iar Piraeus Bank şi Alpha Bank au operaţiuni sub brand propriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici