Conducerea ArcelorMittal Galaţi cere Guvernului să accelereze lucrările de infrastructură

Conducerea ArcelorMittal Galaţi a cerut Guvernului să accelereze implementarea proiectelor de infrastructură, asigurând astfel o creştere a consumului de oţel, a declarat, duminică, directorul general al societăţii, Augustine Kochuparampil.

28 afișări
Imaginea articolului Conducerea ArcelorMittal Galaţi cere Guvernului să accelereze lucrările de infrastructură

Conducerea ArcelorMittal Galaţi cere Guvernului să accelereze lucrările de infrastructură (Imagine: Mediafax Foto)

Solicitarea a fost făcută de o delegaţie a combinatului la o întâlnire cu reprezentanţii Guvernului, ce a avut loc în urmă cu câteva săptămâni.

"Noi nu am cerut şi nu ne dorim un ajutor special pentru unitatea noastră de la Galaţi. Ce lucruri bune se vor face pentru întreaga economie, vor fi bune şi pentru noi. Ce am prezentat reprezentanţilor Guvernului a fost un set de lucruri pentru a se îmbunătăţi consumul de oţel. În primul rând, ar fi ca Guvernul să adopte măsuri prin care să mărească viteza de implementare a proiectelor de infrastructură", a spus Kochuparampil.

Potrivit acestuia, o altă propunere vizează adoptarea unor măsuri care să încurajeze băncile să reia creditarea.

"Prin politica monetară să se adopte acele masuri prin care să încurajeze clienţii noştri să se împrumute la bănci, prin urmare să cumpere mai mult de la noi", a mai spus Kochuparampil.

El este optimist şi crede că în scurt timp vor fi luate măsuri care să îmbunătăţească şi consumul.

"Din toate discuţiile înţeleg că Guvernul ştie foarte bine dimensiunile crizei şi cred că Guvernul se mişcă cel mai bine cu putinţă în acest sens. Sunt convins că în următoarele săptămâni sau luni vom putea vedea şi alte iniţiative ale Guvernului pe această idee", a mai spus Augustine Kochuparampil.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de oţel din lume, având 330.000 de angajaţi în peste 60 de ţări. În România, compania controlează combinatele de la Hunedoara şi Galaţi, producătorii de ţevi din Roman şi Iaşi, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi filiala locală a companiei de construcţii ArcelorMittal Construction.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici