Video CONFERINŢA MEDIAFAX - Bratu: Un angajat din sectorul berii generează 6 locuri de muncă în industria ospitalităţii - VIDEO

Pentru fiecare angajat din sectorul berii din România sunt generate 6 locuri de muncă în industria ospitalităţii şi 12 la nivelul întregii economii, a declarat, marţi, Constantin Bratu, directorul general al asociaţiei Berarii României, la conferinţa "Mediafax Talks about Brewing and Hospitality".

272 afișări

"Sectorul berii este un stimul pentru economie, iar o interdependenţă puternică există cu industria ospitalităţii", a spus Bratu.

În acest sens, el a prezentat rezultatele unui studiu realizat de Ernst&Young care arată că pentru fiecare angajat din sectorul berii din România sunt generate şase locuri de muncă în industria ospitalităţii şi 12 în întreaga economie.

Astfel, 36.600 din locurile de muncă generate de industria ospitalităţii în România se datorează vânzării de bere, respectiv 8,5% din total.

"Acest fapt este cu atât mai important cu cât locurile de muncă din industria ospitalităţii, implicit cele datorate vânzării berii, au un pronunţat caracter de protecţie socială, fiind ocupate în special de tineri, persoane aflate la primul loc de muncă şi de cei care se reintegrează pe piaţa muncii după o perioadă de absenţă", a mai spus Bratu.

Legătura dintre bere şi industria ospitalităţii este subliniată şi de faptul că din totalul vânzărilor de bere 28% se vând prin sectorul HoReCa.

În plus, din totalul valorii adăugate generate de sectorul berii, de 509 milioane euro în anul 2011, industria ospitalităţii a beneficiat de 185 milioane euro, a mai precizat Bratu.

În opinia sa, sectorul berii reprezintă un stimul important pentru industria ospitalităţii din România, cât şi pentru întreaga economie, astfel că datorită gradului înalt de interdependenţă orice contracţie la nivelul consumului de bere se resimte la nivelul industriei ospitalităţii.

"Din acest motiv autorităţile române trebuie să fie permanent orientate spre găsirea acelor măsuri menite să genereze creştere economică, iar în identificarea acestor măsuri trebuie să considere mediul de afaceri un real partener de dialog", a mai arătat Bratu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici