Video CONFERINŢA MEDIAFAX - Chiriţoiu: Piaţa pieselor auto trebuie liberalizată, ar scădea preţurile

Consiliul Concurenţei recomandă autorităţilor să liberalizeze producţia de componente auto, măsura urmând să ducă la scăderea preţurilor, a declarat miercuri preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, la conferinţa Mediafax talks about Competition.

664 afișări

"Piesele auto pot fi copiate. Poate sunt mulţi care nu înţeleg de ce este un subiect important. Comisia Europeană recomandă liberalizarea şi acestui sector, adică să poată produce oricine anumite piese. Este vorba de piesele vizibile. România are un proiect de lege, trecut de Parlament, returnat de preşedinte. Trebuie să ne decidem de care parte suntem", a afirmat Chiriţoiu.

El a adăugat că instituţia pe care o conduce a recomandat liberalizarea acestui domeniu.

"Consiliul Concurenţei vrea să vadă deschidere, concurenţă. De aceea am recomandat liberalizarea pieţei, pentru că vor scădea preţurile pentru consumatori. Un alt aspect, relevant, este legat de siguranţa produselor. Este o critică legitimă, dar nu orice pui pe maşină are legătură cu siguranţa. Nu vedem rostul ca orice componentă a maşinii să fie produsă doar de un singur producător, nu văd de ce ne-am încăpăţâna", a spus Chiriţoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici