CONFERINŢA MEDIAFAX - Constantin: Reducerea TVA la carne e prioritară, dar va fi decisă de viitorul Guvern, după alegeri

Primul sector care ar trebui sprijinit prin reducerea TVA, după aplicarea măsurii la pâine şi produse de panificaţie, este cel al cărnii, apreciază ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care spune că decizia va aparţine noului Executiv, bugetul pentru anul viitor fiind construit după alegeri.

231 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Constantin: Reducerea TVA la carne e prioritară, dar va fi decisă de viitorul Guvern, după alegeri

CONFERINŢA MEDIAFAX - Constantin: Reducerea TVA la carne e prioritară, dar va fi decisă de viitorul Guvern, după alegeri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu cred că, dacă vrem să ajutăm anumite sectoare, primul care trebuie ajutat în perioada următoare ar fi sectorul de carne. Acest lucru depinde de noul Guvern, de discuţiile care vor avea loc cu Fondul Monetar Internaţional. E drept că bugetul pe 2015 va fi făcut în a doua parte a lunii noiembrie, atunci când probabil vom cunoaşte actualul Cabinet, pentru că ar fi incorect ca noi, actualul Cabinet, să facem un buget pentru viitorul Executiv", a declarat vineri Constantin la conferinţa "MEDIAFAX Talks about Agriculture".

El a arătat că, personal, a avut "emoţii" cu programul de reducere a TVA la pâine, întrucât era vorba despre un program-pilot care, dacă nu ar fi funcţionat, ar fi afectat şi alte sectoare.

"Dar am avut rezultate bune, nu foarte bune, dar mai bune decât ceea ce aşteptam şi asta ne oferă perspective să ne gândim şi la alte sectoare", a spus Constantin.

Premierul Ponta le-a cerut săptămâna trecută miniştrilor Finanţelor şi Agriculturii să pregătească o analiză pentru scăderea TVA şi pentru alte produse agroalimentare, precum legume, fructe, carne, spunând că îi va susţine anul viitor pentru această măsură chiar dacă nu va mai fi "în aceeaşi echipă".

Şeful Executivului a precizat că încearcă introducerea reducerii TVA la alte produse în bugetul pe anul viitor, dar a subliniat faptul că el nu vrea să se angajeze în numele "noului Guvern".

"Dacă va fi un nou Guvern, eu nu vreau să mă angajez în numele noului Guvern, vreau doar să spun ceea ce cred că e bine de făcut în continuare, dar responsabilitatea va fi a noului Guvern", a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă bugetul de stat pentru 2015 va fi elaborat în perioada în care el va ocupa postul de prim-ministru, Ponta a răspuns că nu.

"E anormal să fac eu bugetul pentru altcineva", a explicat Ponta.

Constantin a reamintit la conferinţa MEDIAFAX că în 2012 a preluat Ministerul Agriculturii în luna mai cu bugetul construit de Guvernul Boc în 2011, iar la prima rectificare a fost nevoie să demonstreze Ministerului Finanţelor că sunt necesari 100 milioane euro suplimentari la Agricultură.

"Am avut atunci sprijinul necesar, dar nu este corect să gândim noi bugetul pentru viitorii miniştri", a conchis Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici