CONFERINŢA MEDIAFAX: Guvernul ar putea aproba în câteva săptămâni ordonanţa privind camerele agricole

Ordonanţa de urgenţă privind camerele agricole ar putea fi aprobată de Guvern peste câteva săptămâni, după ce se va ajunge la un acord privind statutul acestora, dacă vor fi ONG-uri sau structuri în subordinea consiliilor judeţene, a declarat marţi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

391 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX: Guvernul ar putea aproba în câteva săptămâni ordonanţa privind camerele agricole

CONFERINŢA MEDIAFAX: Guvernul ar putea aproba în câteva săptămâni ordonanţa privind camerele agricole (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Proiectul de ordonanţă de urgenţă (privind modificarea legii camerelor agricole - n.r.) este în curs de avizare de mai bine de o lună. S-a ajuns la o soluţie comună despre ce ar trebui să facă camerele agricole. Singura discuţie care a mai rămas este dacă vor fi ONG-uri sau structuri în subordinea consiliilor judeţene", a declarat Constantin la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture.

El a arătat că în următoarele săptămâni se va ajunge la un acord privind statutul camerelor agricole şi va urma aprobarea ordonanţei de urgenţă de către Guvern.

La rândul său, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România - LAPAR, Laurenţiu Baciu, a transmis ministrului poziţia organizaţiei pe care o conduce, spunând că aceste camere agricole ar trebui să fie conduse de agricultori, fără implicaţie politică sau a consiliilor judeţene, pentru că s-ar subordona tot statului.

"Vreau să transmit domnului ministru Constantin poziţia fermă a LAPAR. Camerele agricole trebuie să fie ale agricultorilor, conduse de agricultori şi pentru beneficiul agricultorilor, sa nu fie picior politic. (...) Vă rog ca prin posibilităţile pe care le aveţi să faceţi lobby pentru aceste comune, să ajungă în mâna agricultorilor", a spus Baciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici