CONFERINŢA MEDIAFAX - Ministrul Agriculturii: Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii pajiştilor

Guvernul va aproba în şedinţa de marţi ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii pajiştilor, care este în vigoare de doi ani, însă nu are norme de aplicare, principala modificare vizând sprijinirea asociaţiilor tradiţionale pentru a beneficia de fonduri europene destinate întreţinerii pajiştilor.

361 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Ministrul Agriculturii: Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii pajiştilor

CONFERINŢA MEDIAFAX - Ministrul Agriculturii: Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii pajiştilor (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Astăzi (marţi - n.r.), în şedinţa de Guvern se va aproba Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Legii pajiştilor, o ordonanţă pe care o aşteptăm de mult timp, mai ales cei care sunt proprietari sau cei care vor să concesioneze pajiştile de la consiliile locale, într-o perioadă în care se depun deja cereri, şi vrem să modificăm legea până la momentul când se vor finaliza primirile de cereri, astfel încât în acest an beneficiarii de ajutoare de plată pe suprafaţă pajişti să fie crescătorii adevăraţi de animale din comunele respective", a declarat, marţi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture.

El a menţionat că legea pajiştilor este în vigoare de doi ani, însă nu are norme de aplicare întrucât nu a fost corect elaborată.

Constantin a arătat că principala modificare a legii vizează sprijinirea asociaţiilor tradiţionale din toate comunele din România, astfel încât acestea să fie principalele beneficiare ale fondurilor europene destinate întreţinerii păşunilor şi pajiştilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici