CONFERINŢA MEDIAFAX: România ar putea produce în 2019 mai multă energie şi gaze decât consumă

România are posibilitatea ca în a doua jumătate a anului 2019 să producă mai multă energie şi gaze decât consumă, intrând astfel în rândul primelor trei ţări europene din acest punct de vedere, a declarat vineri ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

203 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX: România ar putea produce în 2019 mai multă energie şi gaze decât consumă

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu (Imagine: Rayvan Nicolescu/Mediafax Foto)

"Avem potenţial real ca în a doua jumătate a lui 2019 România să producă mai multă energie şi gaze decât să consume, presupunând că nivelul consumului de gaz va rămâne la fel. Avem şansa să intrăm, probabil alături de Danemarca, în rândul ţărilor europene care produc mai multă energie decât consumă", a spus Nicolescu la conferinţa "Mediafax Talks about Energy".

El a adăugat că o direcţie strategică a României trebuie să fie un mix energetic cât mai echilibrat.

Ministrul a afirmat că speră ca în octombrie, chiar dacă este un termen ambiţios, Departamentul pentru Energie să prezinte public un prim draft al noii strategii energetice, la care lucrează 25 de oameni din sectorul energetic.

"Strategia trebuie să fie rezultatul intereselor statului român în sectorul energetic", a precizat ministrul.

Totodată, Nicolescu a arătat că este clar că în domeniul energiei regenerabile România a progresat prea mult, într-un timp prea scurt, iar de acum înainte este nevoie de o dezvoltare prudentă.

"Trebuie să fim siguri că reţelele pot prelua şi trebuie să avem în vedere şi suportabilitatea. Un obiectiv este şi păstrarea locurilor de muncă", a mai spus Nicolescu.

Potrivit datelor INS, resursele de energie primară au scăzut anul trecut cu 9,2% faţă de 2012, la 30,95 milioane tone echivalent petrol (tep), iar cele de energie electrică s-au redus cu 3,2%, la 58,94 miliarde KWh.

Conferinţa Mediafax Talks about Energy este organizată în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno- Germană, cu sprijinul Transelectrica şi Compania Naţională a Uraniului şi are ca parteneri: Petrom, Adrem Invest şi Eximtur.

Mai multe detalii, agenda evenimentului Mediafax Talks about Energy, ediţia a XI-a  puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/energy-11

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici