CONFERINŢA MEDIAFAX: Românii, mult sub media UE privind folosirea Internet banking-ului. Câţi folosesc serviciul

Serviciile de internet banking erau utilizate, anul trecut, de sub 4% din totalul populaţiei României, comparativ cu media de 37% la nivelul Uniunii Europene, a declarat miercuri Andrei Creţu, manager consulting la PwC România, prezent la Mediafax Talks about Mobile Banking.

356 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX: Românii, mult sub media UE privind folosirea Internet banking-ului. Câţi folosesc serviciul

Andrei Creţu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"În ciuda numărului de conexiuni la internet în creştere, serviciile de internet banking sunt folosite doar de 4% din populaţia României. În Bulgaria, acest indicator se situează la 3%, în timp ce în Ungaria ajunge la 24%, iar în Polonia la 27%. În ţările nordice, cum ar fi Norvegia, indicatorul ajunge la 85%", a spus Creţu.

În România, 47% din populaţie are acces la Internet. Deşi a crescut de la an la an, indicatorul rămâne sub cel din Ungaria - 65% sau Polonia - 67%.

"Dacă 4% din români folosec serviciile de internet banking, imaginaţi-vă cât de puţini oameni folosesc sau vor să folosească tranzacţiile efectuate de pe dispozitive mobile, în condiţiile în care avem o rată a penetrării telefoniei mobile de circa 130%. Ei însă preferă să meargă la sucursalele băncilor pentru a efectua tranzacţii, care constau în principal în scoaterea banilor de pe card", a spus reprezentantul PwC România.

Telefoanele mobile inteligente (smartphone-urile) au o penetrare de 14% în totalul terminalelor, cu două puncte procentuale sub media din Europa Centrală şi de Est şi cu opt puncte procentuale sub media globală.

Potrivit datelor prezentate de Creţu, piaţa locală a comerţului electronic (e-commerce market) va atinge 647 milioane de euro, de la 527 milioane de euro în 2011, şi va creşte anual, în medie, cu 17% până în 2016, la 1,14 miliarde de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici