Video Conferinţa "Mediafax Talks about Energy" - Niţă: Strategia energetică a României va fi direcţionată spre piaţă, nu spre producţie

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a afirmat că săptămâna viitoare va fi organizat "un mic colectiv" pentru elaborarea strategiei energetice a României, care va fi direcţionată spre piaţă, nu spre producţie.

551 afișări

"Săptămâna viitoare o să începem un mic colectiv, după care sigur o să-l mărim, şi am nevoie de oameni cu viziune, am nevoie de oameni care să ne spună cum privesc ei acest domeniu", a spus ministrul delegat miercuri la conferinţa "Mediafax Talks about Energy".

El a arătat că se bazează pe sprijin atât din partea specialiştilor în energie, cât şi a unor analişti de profil.

"Toată strategia noastră energetică a fost direcţionată spre producţie. Lucrul acesta a fost o greşeală. Strategia trebuie direcţionată spre piaţă. Asta este singura deosebire dintre mine şi cei care au condus până acum acest domeniu. Eu văd lucrurile numai prin piaţă, alţii au văzut lucrurile numai prin producţie. Este o diferenţă mare, să ştiţi", a spus Niţă.

El a arătat că există diferenţe între modul cum a funcţionat piaţa acum un an sau doi şi situaţia actuală sau anul viitor, schimbările având loc cu o viteză uimitoare.

Potrivit ministrului, strategia ar putea fi finalizată până la finele anului sau chiar "un pic mai încolo, dacă vor exista idei sau soluţii care să conducă la revitalizarea acestui sistem extrem de important pentru economia naţională şi în regiune".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici