CONFERINŢĂ ZF - Oficial CEZ: România are prea multe taxe şi impozite. Taxa pe stâlp ne costă 70-80 milioane lei

Romania are prea multe taxe şi impozite, pe care autorităţile le cresc prea des, apreciază Adrian Borotea, membru in Directoratul companiei CEZ Romania, făcând referire şi la taxa pe stâlp.

143 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ ZF - Oficial CEZ: România are prea multe taxe şi impozite. Taxa pe stâlp ne costă 70-80 milioane lei

CONFERINŢĂ ZF - Oficial CEZ: România are prea multe taxe şi impozite. Taxa pe stâlp ne costă 70-80 milioane lei (Imagine: Shutterstock)

"Prea multe taxe si impozit si cresc prea des. Cam prea mult", a spus Borotea la conferinţa "Cei mai mari jucători din economie" organizată de Ziarul Financiar.

El a adaugat ca pentru impozitul pentru construcţii speciale compania va plăti în acest an între 70 şi 80 milioane de lei.

Secretarul de stat în MFP Dan Manolescu a declarat că instituţia a înregistrat luni din declaraţiile companilor care trebuie să plăteasca taxa pe constucţii speciale suma de un miliard de lei, mai mult decât dublu faţă de estimările înscrise în bugetul pe acest an.

El a adăugat că Guvernul a convenit cu FMI să treacă în buget o sumă mai mică din taxa pe construcţiile speciale însă estimările de încasări erau mai mari.

"Acel miliard de lei este suma declarată până acum, dar să vedem efectiv cât se plăteşte, pentru că mai avem de încasat o tranşă în septembrie", a mai spus Manolescu.

Oficialul MFP a precizat că există discuţii pentru schimbarea tipului de impozitare, unele domenii fiind afectate mai mult de această taxare, precum cel energetic, însă nu s-a luat o decizie finală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici