CONFERINŢA ZF - Voinea: Adoptarea euro va fi benefică pentru IMMuri, dispare riscul valutar, scade costul finanţării

Adoptarea monedei euro de către România, anunţată de Guvern pentru 1 ianuarie 2019, va fi benefică IMM-urilor întrucât va dispărea riscul valutar, costul finanţării se va diminua, iar mediul de afaceri va rămâne stabil, a declarat luni ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

117 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA ZF - Voinea: Adoptarea euro va fi benefică pentru IMMuri, dispare riscul valutar, scade costul finanţării

CONFERINŢA ZF - Voinea: Adoptarea euro va fi benefică pentru IMMuri, dispare riscul valutar, scade costul finanţării (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Vreau să dau un mesaj despre adoptarea euro, Guvernul şi-a asumat deja, a făcut anunţul şi la Bruxelles că la 1 ianuarie 2019 România va adopta moneda euro. (...) De ce trebuie să intereseze IMM-urile? Pentru că dispare riscul valutar. Apoi va scădea costul creditării", a afirmat Voinea la conferinţa "Cum pot contribui IMM-urile la relansarea economică a României", organizată de Ziarul Financiar.

El a arătat că nu ştie la ce curs euro/leu va intra România în zona euro, însă că pe termen scurt riscul valutar se va diminua, iar pe termen mediu şi lung va dispărea.

Totodată, ministrul a menţionat că aderarea la zona euro reprezintă o ancoră pentru România, după ieşirea din acordul cu Fondul Monetar Internaţional, respectiv o certitudine că statul nu va face excese bugetare, iar mediul de afaceri va rămâne stabil.

"Economia arată bine, dar pentru mediul de afaceri e nevoie de o siguranţă că va continua politica de prudenţă bugetară. Această certitudine e dată de noua ancoră care va fi trecerea la euro. Este mesajul certitudinii că România nu va face excese bugetare, că mediul de afaceri va rămâne stabil şi că se pot face afaceri de succces în România pe termen mediu şi lung", a mai spus Voinea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici