Consiliul ASF a aprobat înfiinţarea Institutului de Studii Financiare

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat înfiinţarea Institutului de Studii Financiare, prin fuziunea Institutului de Management în Asigurări cu Institutul de Asigurării, precum şi statutul institutului.

311 afișări
Imaginea articolului Consiliul ASF a aprobat înfiinţarea Institutului de Studii Financiare

Consiliul ASF a aprobat înfiinţarea Institutului de Studii Financiare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Noua entitate are ca obiective principale realizarea de studii şi cercetări în domeniul financiar, elaborarea de propuneri legislative, norme tehnice şi principii profesionale pentru pieţele financiare, se arată într-un comunicat al ASF.

Totodată, acesta va avea printre atribuţii organizarea de cursuri de pregătire, perfecţionarea şi specializarea persoanelor care lucrează în domeniul financiar, precum şi derularea unor programe de informare.

Membrii Consiliului au dezbătut şi aprobat Raportul Anual al ASF pentru anul trecut, document care include principalele repere ale activităţii instituţiei din anul precedent, situaţiile financiare şi raportul de audit.

Raportul anual va fi prezentat Parlamentului şi ulterior va fi afişat public pe site-ul autorităţii.

"În cadrul şedinţei a fost aprobată numirea unor persoane în poziţii de conducere (director executiv, membru al consiliului de administraţie), precum şi a altor persoane semnificative în cadrul unor societăţi de asigurare şi societăţi de administrare a fondurilor de pensii, fiind validate şi modificări ale actelor constitutive a două societăţi de asigurare şi brokeri, ca urmare a majorării capitalului social", se mai spune în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici