Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Petrom preia activităţi ale Petromservice

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Petrom va prelua activităţile de servicii petroliere desfăşurate de Petromservice, a anunţat, marţi, autoritatea de reglementare.

1 afișare
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Petrom preia activităţi ale Petromservice

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Petrom preia activităţi ale Petromservice

"În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu un mediu concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice", se arată într-un comunicat al Consiliului, transmis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Activităţile preluate constau în servicii de reparaţii sonde, mentenanţă, foraj şi transporturi desfăşurate de Petromservice prin intermediul activelor, stocurilor, clădirilor şi terenurilor aferente, precum şi a unor contracte încheiate cu terţii legate de aceste servicii, se mai precizează în comunicat.

Petrom a încheiat la 18 septembrie un contract pentru achiziţia activităţilor de servicii petroliere ale Petromservice, pentru 328,5 milioane de euro, tranzacţia urmând să fie finalizată la începutul anului viitor, după primirea avizului din partea Consiliului Concurenţei.

Potrivit Petrom, tranzacţia va fi aprobată de autoritatea de reglementare până la sfârşitul anului.

Petrom va prelua şi circa 9.800 de salariaţi ai Petromservice, iar integrarea serviciilor petroliere va duce la o reducere semnificativă a costului de producţie, de circa 1,5 dolari/baril echivalent petrol.

În urma tranzacţiei, Petrom va crea un nou departament, cel de servicii pentru explorare şi producţie, iar în următorii ani compania va investi circa 90 de milioane de euro în tehnologii şi echipamente, infrastructură şi aplicaţii IT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici