Consiliul Concurenţei suspectează Orange, Vodafone, Cosmote şi RCS&RDS de abuz de poziţie dominantă

Ancheta declanşată din oficiu ar putea avea în vedere relaţiile giganţilor din telefonia mobilă cu operatorii de comunicaţii mai mici. Autoritatea verifică şi impactul achiziţiei Zapp de către Cosmote.

353 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei suspectează Orange, Vodafone, Cosmote şi RCS&RDS de abuz de poziţie dominantă

Consiliul Concurenţei suspectează Orange, Vodafone, Cosmote şi RCS&RDS de abuz de poziţie dominantă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toţi operatorii de telefonie mobilă din România, cu afaceri cumulate de peste două mili­arde de euro în 2010, sunt anchetaţi pentru un posibil abuz de poziţie dominantă în ceea ce s-ar putea dovedi cea mai mare investigaţie realizată până acum de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea care are drept obiectiv protecţia şi încurajarea competiţiei a lansat noua investigaţie în acest an fără a face publică declanşarea anchetei, însă informaţii despre noul dosar de pe masa Concurenţei au început să circule pe piaţa telecom. Printr-un răspuns transmis la întrebări ale ZF pe această temă, oficialii Consiliului Concurenţei au confirmat că au declanşat o investigaţie care vizează giganţii care activează pe piaţa locală de telefonie mobilă.

Răspunsul CC, care numără mai puţin de 500 de caractere, oferă puţine detalii despre investigaţie.

Află mai multe despre ancheta Consiliului Concurenţei pe ww.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici