Consorţiul Nabucco cere BEI să finanţeze proiectul

Consorţiul care se ocupă de construcţia gazoductului Nabucco a cerut Băncii Europene de Investiţii (BEI) să sprijine finanţarea proiectului, însă instituţia are nevoie de mai multe informaţii înainte de a lua o decizie, a declarat preşedintele BEI, Philippe Maystadt.

16 afișări
Imaginea articolului Consorţiul Nabucco cere BEI să finanţeze proiectul

Preşedintele BEI, Philippe Maystadt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am fost abordaţi de consorţiul Nabucco pentru a finanţa o parte substanţială a proiectului", a spus Philippe Maystadt.

Oficialul a precizat că BEI va finanţa proiectul doar dacă este viabil.

"În principiu suntem gata dar, binenţeles, vom finanţa doar dacă este viabil, aşa că vom avea nevoie de mai multe informaţii pentru a vedea dacă acest proiect întruneşte criteriile pentru finanţare", a adăugat el.

Ungaria va găzdui, marţi, un summit pe tema Nabucco, la care vor participa ţările partenere, membrii consorţiului, posibili furnizori de gaze naturale, dar şi reprezentanţi ai Uniunii Europene.

Partenerii proiectului sunt OMV (Austria), MOL (Ungaria), RWE (Hermania), Bulgargaz (Bulgaria), Transgaz (România) şi Botas (Turcia).

Gazoductul Nabucco ar trebui să transporte aproximativ 30 de miliarde de metri cubi de gaze pe o distanţă de 3.300 de km, din zona Mării Caspice către un hub de distribuţie din Austria, tranzitând Turcia, Bulgaria, România şi Ungaria.

Citeşte şi

CE a convocat o întâlnire a statelor implicate în Nabucco

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici