Constantin Niţă: Imagologic, Ministerul Economiei a greşit la privatizarea Oltchim

Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a declarat, pentru RFI, că Ministerul Economiei a greşit, din punct de vedere imagologic, la privatizarea Otchim, el afirmând, pe de altă parte, că PSD este deranjat de criticile unor liberali în legătură cu acest subiect.

212 afișări
Imaginea articolului Constantin Niţă: Imagologic, Ministerul Economiei a greşit la privatizarea Oltchim

Constantin Niţă: Imagologic, Ministerul Economiei a greşit la privatizarea Oltchim (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

Întrebat dacă-l deranjează criticile unor lideri liberali în dosarul privatizării combinatului Oltchim, Constantin Niţă a răspuns, potrivit RFI: "Sigur că ne deranjează! Colegii noştri liberali care au făcut asemenea afirmaţii sau critici corect era să dea şi calea de urmat, adică să vină şi cu propuneri şi soluţii. Aşa, dacă ne transformăm în opozanţi în interiorul Guvernului, nu este tocmai fair, nu este fair-play într-o coaliţie. Dar eu am toată credinţa că aceste voci sunt singulare şi că nu reprezintă poziţia PNL. Până la urmă, Ministerul Economiei este condus de un liberal şi acolo ar trebui să fie ţintite toate declaraţiile şi nu asupra Guvernului, în întregime".

Întrebat dacă Ministerul Economiei a greşit la privatizarea Oltchim, Niţă a răspuns: "În general, mă feresc să fac aprecieri asupra unor miniştri, pentru că acolo lucrurile sunt mult mai complicate. Când intri într-un birou ministerial, lucrurile se schimbă faţă de ceea ce se întâmplă în viaţa politică. Acolo este un amestec 90% administraţie şi poate 10% politică. Sigur, că din punct de vedere imagologic, cred că Ministerul Economiei a greşit".

Afirmaţiile lui Niţă sunt făcute după ce preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat de acord, luni seară, la Realitatea TV, cu acuzaţiile aduse de colegul său, Dan Radu Ruşanu, la adresa ministrului de Finanţe, Florin Georgescu, pe subiectul Oltchim.

Ruşanu spunea recent la RFI că "greşeala Guvernului prin Ministerul de Finanţe este că nu a asigurat un capital de lucru de 40-50 de milioane, ca Oltchimul să mai funcţioneze încă cinci-şase luni de zile, timp în care se putea asigura un investitor puternic. Mare greşeală!".

Potrivit RFI, Constantin Niţă crede că "era corect (ca Antonescu) să-l invite pe domnul ministru al Economiei să prezinte soluţiile cele mai bune. Această atitudine publică nu cred că face bine PNL, în primul rând".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici