Constantin: România ar putea exporta 4-5 milioane de oi în China

Chinezii intenţionează să importe oi din România, iar autorităţile române cred că potenţialul de export este de 4-5 milioane de capete, a declarat marţi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la forumul economic China-Europa Centrală şi de Est.

522 afișări
Imaginea articolului Constantin: România ar putea exporta 4-5 milioane de oi în China

Ministrul Agriculturii: România ar putea exporta 4-5 milioane de oi în China (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

"Chinezii sunt interesaţi de importul de ovine din ţara noastră, având în vedere potenţialul existent de 14 milioane de capete, din care 9 milioane matcă", a spus Constantin.

Potenţialul pentru export avut în vedere de autorităţile române din Agricultură este de aproximativ 4-5 milioane de capete.

De asemenea, chinezii s-au arătat interesaţi şi de importul de bovine, dar şi de carne de porc din România.

România şi China au semnat, luni, acorduri pentru reluarea exportului de bovine pentru reproducţie şi carne de porc către China.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici