Constructorii Pasajului Basarab: Lucrările sunt finalizate în proporţie de 30-35%

Reprezentanţii firmei Astaldi au declarat, vineri, că lucrările la Pasajul Basarab sunt finalizate în proporţie de 30-35%, în următoarele două săptămâni urmând să înceapă construcţia pilonilor de o parte şi de alta a râului Dâmboviţa.

117 afișări
Imaginea articolului Constructorii Pasajului Basarab: Lucrările sunt finalizate în proporţie de 30-35%

Constructorii Pasajului Basarab: Lucrările sunt finalizate în proporţie de 30-35%

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii Astaldi, pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Potrivit lui Oprescu, municipalitatea a finalizat procedurile de expropriere pentru imobilele şi terenurile aflate în zona de construcţie a Pasajului Basarab.

"Suntem în procedură de expropriere pe noua lege, iar după consemnarea banilor în conturile proprietarilor şi asigurarea locuinţelor sociale pentru cei care deţin imobile în zonă, se trece la exproprierea efectivă care durează cinci zile pentru terenuri şi zece zile pentru imobile", a declarat Sorin Oprescu.

Potrivit coordonatorului Departamentului de exproprieri pentru obiectivul Basarab, Carmen Tease, din cele 16 imobile care mai rămăseseră de expropriat, patru proprietari au acceptat banii propuşi de municipalitate, trei nu s-au prezentat în faţa comisiei de expropriere, iar nouă dintre ei nu sunt de acord cu sumele propuse de municipalitate.

Acest lucru nu întârzie însă lucrările la Pasajul Basarab, cei care nu sunt de acord cu hotărârea comisiei de exproprieri urmând să se adreseze instanţelor de judecată pentru modificarea sumelor aferente proprietăţilor.

Coordonatorul lucrărilor din Şantierul Basarab a explicat că este necesară urgentarea exproprierii fizice a terenurilor pe care municipalitatea le mai avea de expropriat pentru că va începe construcţia pilonilor de o parte şi de alta a râului Dâmboviţa, pe care urmează să fie amplasat "tablierul" peste râul Dâmboviţa.

Primarul Capitalei a explicat de asemenea că în zonă vor fi luate noi măsuri de restricţionare a traficului, însă a precizat că după ce lucrările pentru aşezarea tablierului peste râul Dâmboviţa vor fi finalizate, circulaţia în zonă se va îmbunătăţi.

De asemenea, reprezentanţii firmei Astaldi au mai spus că Pasajul Basarab va fi finalizat în luna decembrie a anului viitor, dacă nu vor interveni alte probleme financiare la plata lucrărilor.

Preţul iniţial al acestui obiectiv a fost de 471,63 milioane de lei, acesta fiind suplimentat cu suma de 87,18 milioane de lei.

Lungimea totală a pasajului va fi 1.900 de metri, acesta urmând să intersecteze şapte artere: Bulevardul Nicolae Titulescu, Calea Griviţei, Calea Plevnei, Calea Giuleşti, Splaiul Independenţei, Şoseaua Grozăveşti, Bulevardul Vasile Milea. Lucrările au început în octombrie 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici