Consumul de electricitate a crescut cu 3,9% în primele opt luni, iar resursele s-au majorat cu 5,7%

Consumul final de electricitate a crescut în primele opt luni cu 3,9%, la 34,79 miliarde KWh, faţă aceeaşi perioadă din 2010, iar resursele de energie electrică au fost cu 5,7% mai mari, de 41,25 miliarde KWh, potrivit datelor INS.

286 afișări
Imaginea articolului Consumul de electricitate a crescut cu 3,9% în primele opt luni, iar resursele s-au majorat cu 5,7%

Consumul de electricitate a crescut cu 3,9% în primele opt luni, iar resursele s-au majorat cu 5,7% (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

În perioada analizată, iluminatul public a înregistrat o scădere cu 13,2%, în timp ce consumul populaţiei a crescut cu 2,8%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Creşterea resursei de energie electrică s-a datorat în principal majorării producţiei, cu 23,56 miliarde KWh (+6,1%). Cea mai mare creştere a fost înregistrată de producţia din centralele electrice eoliene, cu 509,6 milioane KWh, la 511,2 milioane KWh. În acelaşi timp, producţia din termocentrale urcat cu 18%, la 20,58 miliarde KWh, iar cea din centralele nuclearo-electrice cu 3,1%, la 7,7 miliarde KWh.

În schimb, producţia din hidrocentrale a scăzut cu 11,3%, la 12,06 miliarde KWh.

Exportul de energie electrică a fost de 20,69 miliarde KWh în creştere cu 73,5%.

Potrivit datelor INS, consumul propriu tehnologic în reţele şi staţii a fost cu 1,1% mai mare, de 4,390 miliarde KWh.

În ceea ce priveşte resursele de energie primară, acestea au crescut la opt luni cu 5,2%, la 23,37 milioane tone echivalent petrol (tep). Producţia internă a însumat 15,63 milioane tep, în creştere cu 3,51% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar importul a fost de circa 8 milioane tep, cu 8,9% mai mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici