Video Consumul de electricitate din Bucureşti a atins un nou record luni (VIDEO)

Întreruperea alimentării cu electricitate în unele zone din Bucureşti a fost determinată de creşterea consumului cu 50% faţă de medie, la cel mai mare nivel înregistrat vreodată, prin utilizarea aparatelor de aer condiţionat, a declarat, marţi, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

1 afișare

"Astăzi am putea să depăşim consumul record înregistrat ieri", potrivit ministrului.

Producătorii de energie au redus cu 20% cantitatea de energie livrată în baza contractelor încheiate cu furnizori şi consumatori, pentru a putea acoperi consumul de electricitate de pe piaţa reglementată, destinată populaţiei, a adăugat Vosganian.

Valorile ridicate ale consumului pun mari probleme echipelor de intervenţie, ca urmare a supraîncărcării transformatoarelor.

Astfel, alimentarea în zonele respective va fi întreruptă controlat, pentru perioade scurte, pentru reglaje.

Sistemul energetic este alimentat în principal cu termocentrale, aflate în administrarea companiei Termoelectrica, a menţionat Vosganian.

Seceta nu ridică însă probleme în ceea ce priveşte răcirea reactoarelor nucleare ale centralei de la Cernavodă, astfel că nu există, potrivit datelor actuale, riscuri acre să ducă la oprirea acestora, după cum s-a întâmplat în 2003. Această posibilitate există însă în viitor, dacă situaţia meteo se va menţine la începutul lunii august, a adăugat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici