Consumul global de energie va scădea în 2009 pentru prima dată în ultimii 64 de ani

Consumul global de energie va scădea în 2009 pentru prima dată în ultimii 64 de ani, cu 3,5%, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie, citată de Financial Times.

44 afișări
Imaginea articolului Consumul global de energie va scădea în 2009 pentru prima dată în ultimii 64 de ani

Consumul global de energie va scădea în 2009 pentru prima dată în ultimii 64 de ani (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

În China, unde cantitatea de curent electric folosit este considerată un barometru mai sigur al activităţii economice decât indicatorii macro, cererea se va reduce în acest an cu 2% comparativ cu 2008. Rusia va înregistra un declin de aproape 10%, în timp ce în statele membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică scăderea va fi de 5%.

Agenţia subliniază că diminuarea consumului în sectorul industrial va avea cel mai mare impact asupra cererii de electricitate.

Pentru India, agenţia anticipează o creştere a cererii de 1%.

Consumul de energie electrică a crescut cu 25% în perioada 2000-2006, la nivel mondial. În 2007 a urcat cu 4,7%, iar anul trecut cu 2,5%.

Cererea globală pentru ţiţei a scăzut de mai multe ori de la finele celui de-Al Doilea Război Mondial. Agenţia Internaţională pentru Energie a estimat, în luna mai, că cererea pentru petrol va fi cu 3% mai redusă în acest an, în comparaţie cu nivelul din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici