Consumul populaţiei a rezistat asaltului TVA şi scăderii salariilor

Agricultura a scăzut neaşteptat cu 7,6% în T3 faţă de T3 anterior, dar consumul a scăzut cu doar 1,1% în T3, mai puţin decât cele -2,3 procente din primul semestru.

29 afișări
Imaginea articolului Consumul populaţiei a rezistat asaltului TVA şi scăderii salariilor

Consumul populaţiei a rezistat asaltului TVA şi scăderii salariilor (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Scăderea puternică a agriculturii, care i-a luat prin surprindere pe majoritatea analiştilor, şi continuarea căderii construcţiilor şi comerţului au tras economia în jos în trimestrul al treilea, ducând la adâncirea declinului la 2,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veştile pozitive au venit de la industrie, care şi-a continuat ascensiunea într-un ritm mai temperat, dar şi de la consumul populaţiei, care nu a scăzut decât cu 1,1% din PIB în trimestrul III faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, faţă de o scădere de 4,1% pe primul trimestru din 2010.

Citeşte mai multe economia României pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici