Contestaţie depusă la licitaţia pentru studiul de fezabilitate pentru autostrada Paşcani-Siret

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat, joi, la Suceava, că a fost depusă o contestaţie la licitaţia pentru selecţia firmei care va realiza studiul de fezabilitate pentru autostrada Paşcani-Suceava-Siret, fiind contestat termenul prea mic - de patru luni - pentru elaborarea studiului.

445 afișări
Imaginea articolului Contestaţie depusă la licitaţia pentru studiul de fezabilitate pentru autostrada Paşcani-Siret

Contestaţie depusă la licitaţia pentru studiul de fezabilitate pentru autostrada Paşcani-Siret (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Şova a afirmat, într-o conferinţă de presă, că a fost publicat pe SEAP anunţul pentru licitaţia de realizare a studiului de fezabilitate pentru autostrada Paşcani-Suceava-Siret ce face parte din coridorul IX, iar până în 16 iunie este termen pentru depunerea ofertelor.

"Înţeleg că cineva a contestat chiar documentaţia pe motiv că am solicitat să se facă în patru luni studiul de fezabilitate şi nu în 12 luni sau în 24 de luni. Vom vedea exact care va fi situaţia", a spus Şova.

El a precizat că după realizarea studiului de fezabilitate va propune începerea licitaţiei pentru stabilirea firmei care va executa lucrările.

Şova a mai spus că va propune şi ca finanţarea autostrăzii Paşcani-Suceava-Siret să se facă din acciza suplimentară pe carburanţi şi a precizat că prima rectificară pe acciza suplimentară va fi în iulie pentru încasările aprilie, mai, iunie.

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a sugerat ca traseul autostrăzii să includă centura de sud-est a municipiului Suceava, centura municipiului Fălticeni şi să facă şi legătura cu Aeroportul Suceava.

El a explicat că în aceste condiţii autostrada va deservi şi locuitorii judeţului Botoşani mai ales că se modernizează şi DN 29 care să fie legătura cu această autostradă.

"Legăm şi partea de Ucraina şi partea de nord şi Botoşani şi Suceava şi Fălticeni cu legătură care va duce spre Bucureşti", a spus Nechifor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici