Contractul cu Bechtel va fi reziliat pentru aproape 300 km din autostrada Transilvania

Contractul cu Bechtel va fi reziliat pentru aproape 300 de kilometri din autostrada Transilvania la care compania americană nu a început lucrările, au declarat, pentru gândul, surse din Ministerul Transporturilor .

925 afișări
Imaginea articolului Contractul cu Bechtel va fi reziliat pentru aproape 300 km din autostrada Transilvania

Contractul cu Bechtel va fi reziliat pentru aproape 300 km din autostrada Transilvania (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Practic, Bechtel va finaliza doar lucrările începute pe cele două secţiuni, 2B, Câmpia Turzii - Gilău şi 3 C, Suplacu de Barcău - Borş, reprezentând 118 kilometri din cei 415 ai autostrăzii, relatează Gândul.

"O parte din renegocierea contractului presupune ca Bechtel să renunţe la loturile în care nu au început lucrul voluntar", au declarat, sursele citate.
Anunţul oficial urmează să fie făcut miercuri sau cel mai târziu joi.

Reprezentanţii Bechtel nu au vrut să comenteze, menţionând doar că lucrează la un comunicat oficial pe care-l vor da publicităţii "un pic mai târziu".

Proiectul Autostrada Transilvania a început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde euro, pentru construcţia unui traseu de 415 kilometri, dar porţiunea construită până în prezent cu finanţarea statului, la şapte ani de la lansarea proiectului, depăşeşte cu puţin 10% din traseul total.

Până în prezent au fost contruiţi doar 52 km din autostradă, iar lucrările sunt oprite de la începutul anului, din lipsă de fonduri.

Lucrările ar urma să fie reluate în toamnă, după ce statul va achita o parte din datorii. Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România avea în luna mai o datorie către Bechtel de 90,4 mililoane euro, la care se adaugă TVA în valoare de 90,3 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici