Contractul de privatizare a Automobile Craiova fost semnat

Contractul prin care compania americană Ford va prelua acţiunile deţinute de stat la Automobile Craiova, pentru 57 de milioane de euro, a fost semnat, miercuri, în Germania, la Salonul Internaţional Auto de la Frankfurt.

5 afișări
Imaginea articolului Contractul de privatizare a Automobile Craiova fost semnat

Contractul de privatizare a Automobile Craiova fost semnat

Documentul a fost semnat de Sebastian Vlădescu, preşedintele comisiei de privatizare şi secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, şi de negociatorul-şef al Ford, Lyle Waters.

Tăriceanu a declarat, după semnarea contractului, că Automobile Craiova va deveni un contribuabil important la bugetul local, prin nivelul ridicat al taxelor şi impozitelor care vor fi plătite în perioada următoare, şi a apreciat că tranzacţia reprezintă "prima mare investiţie industrială americană în România".

Circa 90% din producţia Ford la Craiova va fi destinată exporturilor pe pieţe europene, iar compania americană nu are în vedere construcţia, la unitatea preluată miercuri, a unui model cu un preţ scăzut, a declarat preşedintele Ford Europa, John Fleming, după semnerea contractului de privatizare.

Fleming nu a precizat ce model sau modele va produce Ford la Craiova.

Întrebat dacă grupul american are în vedere realizarea unui model cu un preţ redus - similar strategiei Renault, proprietarul Automobile Dacia, cu modelul Logan - , Fleming a respins această posibilitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici