Controale la fermele de păsări din judeţul Covasna, după o alertă de pseudopestă aviară din Prahova

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna anunţă controale la cele opt ferme de păsări din judeţ, după apariţia unui focar de pseudopestă aviară în judeţul Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

357 afișări
Imaginea articolului Controale la fermele de păsări din judeţul Covasna, după o alertă de pseudopestă aviară din Prahova

Controale la fermele de păsări din judeţul Covasna, după o alertă de pseudopestă aviară din Prahova (Imagine: Victor Ciupuliga/ Arhiva Mediafax Foto)

Directorul executiv al DSVSA Covasna, dr.Siko Barabasi Sandor, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că după apariţia unui focar de pseudopestă aviară într-o exploataţie comercială din judeţul Prahova, pe un efectiv de 78.500 păsări, controalele privind monitorizarea stării de sănătate a efectivelor de păsări se vor intensifica, iar aplicarea cerinţelor de biosecuritate în cele opt ferme de păsări din Covasna va fi verificată.

Dr.Siko Barabasi Sandor a spus că în Covasna nu s-au înregistrat, deocamdată, cazuri de pseudopestă aviară.

”Astăzi (joi - n.r.) a venit această alertă (...). Pseudopesta aviară este o boală cu foarte mare difuzibilitate şi este foarte periculoasă în sensul în care moare cel puţin 60-70% din efectivul de păsări (...). Fermele de păsări sunt şi aşa în continuă observaţie, dar acum se vor accentua aceste controale (...)”, a spus directorul executiv al DSVSA Covasna.

Conducerea DSVSA Covasna a transmis crescătorilor de păsări din judeţul Covasna ”să respecte strict procedurile de biosecuritate şi de vaccinare, pentru a nu întâmpina evenimente nedorite şi extrem de costisitoare.”

”Să facă vaccinarea antipseudopestoasă, atât fermele, cât şi sectorul particular, şi pe cât se poate (...) să nu cumpere pui de o zi decât din locuri autorizate şi numai cu certificate sanitar-veterinare”, a adăugat dr.Siko Barabasi Sandor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici