Convorbiri limitate. Mari companii din tehnologie impun restricţii de interacţiuni ale angajaţilor cu Huawei

Unele dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume au cerut angajaţilor să nu mai vorbească despre tehnologie şi standarde tehnice cu omologii de la Huawei Technologies, ca răspuns la includerea companiei chineze de tehnologie pe lista neagră a administraţiei americane, relatează Reuters.

1265 afișări
Imaginea articolului Convorbiri limitate. Mari companii din tehnologie impun restricţii de interacţiuni ale angajaţilor cu Huawei

Convorbiri limitate. Mari companii din tehnologie limitează interacţiunile angajaţilor cu Huawei

Fabricaţii Intel Corp şi Qualcomm Inc, compania de telefonie mobilă InterDigital Wireless Inc. şi operatorul sud-coreean LG Uplus au limitat convorbirile angajaţilor cu Huawei.

Astfel de discuţii reprezintă o parte de rutină a întâlnirilor internaţionale în care inginerii stabilesc standarde tehnice pentru tehnologiile de comunicaţii, inclusiv următoarea generaţie de reţele mobile 5G.

Departamentul de Comerţ al Statelor Unite nu a interzis contactul între companii şi Huawei. Pe data de 16 mai, agenţia a pus Huawei pe o listă neagră, împiedicând-o să facă afaceri cu companiile americane fără aprobarea guvernului, apoi câteva zile mai târziu a autorizat companiile americane să interacţioneze cu Huawei în materrie de standardizare, până în august, în vederea dezvoltării standardelor 5G. Departamentul de Comerţ a reiterat această poziţie vineri la solicitarea Reuters.

Cu toate acestea, cel puţin o mână de companii majore din SUA şi din alte zone au sugerat angajaţilor să limiteze anumite forme de interacţiune directă, au spus sursele Reuters, încearcând astfel să evite orice probleme potenţiale cu guvernul SUA.

Intel şi Qualcomm au admis că au furnizat instrucţiuni angajaţilor, dar au refuzat să comenteze în continuare.

Un purtător de cuvânt al companiei InterDigital a declarat că a oferit indicaţii inginerilor pentru a se asigura că compania respectă reglementările americane.

Un oficial al companiei LG Uplus a declarat că compania "se abţine voluntar de la interacţiunea cu angajaţii Huawei, cu excepţia întâlnirilor pentru instalarea echipamentelor de reţea sau probleme de întreţinere".

Huawei nu a comentat.

Noile restricţii ar putea încetini lansarea de 5G, care se preconizează că va accelera comunicarea, de la transmisii video de mare viteză la autoturisme, potrivit unor experţi din industrie.

Huawei, acuzată de SUA că ar folosi echipamentele furnizate în acţiuni de spionaj pentru guverul chinez s-a constituit într-o piesă importantă din conflictul comercial dintre cele două mari economii ale lumii. Huawei a negat în mod repetat că este controlată de guvernul chinez, serviciile militare sau de informaţii.

Taguri:
huawei,
companii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici