Coronavirus: Ungaria extinde măsurile de sprijin pentru companii

  • Ungaria va extinde schema de sprijin pentru companii
  • Măsura e menită să ajute firmele să traverseze perioada de criză economică cauzată de pandemia de coronavirus
498 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Ungaria extinde măsurile de sprijin pentru companii

Coronavirus: Ungaria extinde măsurile de sprijin pentru companii

Ungaria îşi va extinde schema de sprijin pentru reducerea perioadei de muncă, pentru a ajuta firmele să traverseze perioada de criză economică cauzată de pandemia de coronavirus, după ce liderii mediului de afaceri s-au plâns de măsurrile luate până acum, a spus un ministru, citat de Reuters.
 
La 6 aprilie, guvernul a anunţat un pachet de măsuri care se ridica la 18-20% din PIB - 30 de miliarde de dolari - pentru a ajuta la sprijinirea economiei, afectată de pandemie.
 
Pachetul include reduceri de impozite, contribuţii salariale şi programe de subvenţii pentru împrumuturi, precum şi o schemă Kurzarbeit, bazată pe modelul german folosit pentru evitarea şomajului tehnic.
 
Laszlo Palkovics, ministrul Inovării şi Tehnologiei, a declarat că guvernul a discutat pachetul cu liderii de afaceri şi va aplica unele modificări la începutul acestei săptămâni.
 
Răspunsul premierului Viktor Orban la pandemie, de a se guverna prin decrete pe o perioadă nedefinită, a fost criticat în Europa, deşi Orban a spus că Parlamentul poate revoca această prevedere oricând.
 
Banca centrală maghiară a declarat în repetate rânduri că încă se aşteaptă ca economia să crească în 2020, în timp ce ministrul Finanţelor, Mihaly Varga, se aşteaptă la o recesiune de 3%.
 
Orban, vineri, a spus că va considera că este o probă să menţină rata de creştere în jurul valorii de zero.
 
Institutul de cercetare economică GKI a anunţat că firmele au disponibilizat până la 60.000 de persoane în martie, iar alte 100.000 de persoane ar putea fi disponibilizate în aprilie.
 
„Fără ajutor guvernamental rapid şi larg, rata şomajului poate ajunge la 10%”, a spus GKI într-un raport publicat duminică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici