Cosmote: Achiziţia reţelei de telefonie mobilă Zapp aduce o intensificare a concurenţei

Achiziţia reţelei de telefonie mobilă Zapp, operată de compania Telemobil, de către Cosmote aduce o intensificare a concurenţei pe piaţa de profil, apreciază oficialii Cosmote, care au anunţat vineri depunerea documentaţiei la autorităţile relevante, în vederea finalizării tranzacţiei.

127 afișări
Imaginea articolului Cosmote: Achiziţia reţelei de telefonie mobilă Zapp aduce o intensificare a concurenţei

Cosmote: Achiziţia reţelei de telefonie mobilă Zapp aduce o intensificare a concurenţei (Imagine: Mediafax Foto)

"Achiziţia Zapp de către Cosmote aduce o intensificare a concurenţei, precum şi beneficii pentru milioanele de români care doresc să comunice într-o manieră încă şi mai accesibilă, având la dispoziţie o selecţie mai mare de servicii de ultimă generaţie, în special în domeniul broadband-ului mobil", au declarat, într-un comunicat, oficialii companiei.

Cosmote a semnat la începutul lunii un acord pentru achiziţia Telemobil, operatorul reţelei Zapp, care deţine o licenţă 3G. Tranzacţia presupune plata a 61 de milioane de euro pentru acţiuni şi preluarea de către operator a unor datorii şi alte obligaţii financiare în valoare de 146 de milioane euro.

Recent, Consiliul Concurenţei a anunţat că analizeazǎ concentrarea economică realizată de operatorul de telecomunicaţii Cosmote prin dobândirea controlului unic asupra companiei Telemobil din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici