Costin Mihalache este noul director general al CFR

Costin Mihalache îl înlocuieşte pe Ion Gavrilă la conducerea administratorului naţional de infrastructură feroviară CFR SA, începând din data de miercuri, 13 februarie, fiind numit în funcţie de către Consiliului de Administraţie al CFR.

866 afișări
Imaginea articolului Costin Mihalache este noul director general al CFR

Costin Mihalache este noul director general al CFR

Anterior numirii sale la conducerea CFR, Mihalache a ocupat funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă, conform informaţiilor din CV-ul său.

Ministerul Transporturilor (MT) l-a numit, anul trecut, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR).

Între februarie 2014 şi decembrie 2014, Mihalache a fost secretar de stat coordonator împuternicit pentru SC Transelectrica SA şi SC Transgaz SA.

În perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, noul director general al CFR a fost consilier de stat şi a avut, ca principal pilon, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi Ministerul Economiei (ME), restructurarea şi dezvoltarea relaţiilor politico-economice cu statele regiunii Asia Pacific şi Orientul Mijlociu, cu accent pe cele cu Republica Populară Chineză, Japonia, Coreea de Sud, India, Iran şi Irak. În cursul anului 2013, a avut loc un schimb de delegaţii bilaterale la nivel înalt – două intâlniri la nivel de prim-miniştrii sau preşedinte, un forum economic regional la Bucureşti în formatul China – Europa Centrală şi de Est „16 + 1”, cu semnarea unor memorandum-uri pentru proiecte bilaterale de peste cinci miliarde de euro. Mihalache a mai participat la comitete bilaterale cu profil economic, cum ar fi poziţia de co-preşedinte al Comitetului Consultativ România –China pentru lucrări de infrastructură de transport (gaz, rutier, energie electrică).

Potrivit informaţiilor din CV-ul său, Costin Mihalache a avut o activitate diplomatică şi de pregătire profesională /lingvistică derulată în R.P. Chineză, urmând cursurile de limba şi literatură chineză în cadrul Universităţii de Limba şi Cultură de la Beijing, continuate de o misiune de lungă durată la Ambasada României de la Beijing, unde a ocupat funcţiile de şef al secţiei Consulare şi, ulterior, prim-colaborator al Ambasadorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici