Costurile achiziţiei de combustibili pentru iarnă, estimate la 1,3 mld. euro

Costurile de achiziţie a combustibililor pentru perioada de iarnă, destinate asigurării alimentării cu energie electrică şi termică, sunt estimate la 4,32 miliarde lei (1,3 miliarde de euro), dintre care 254 milioane lei din credite, au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.

3 afișări

Cea mai mare parte a fondurilor necesare aprovizionării cu combustibili în perioada 1 octombrie 2007- 31 martie 2008 va fi acoperită din sursele proprii ale producătorilor de energie electrică şi termică aflaţi în coordonarea unor instituţii de stat.

Companiile Termoelectrica, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, Electrocentrale Galaţi şi Electrocentrale Deva, aflate în coordonarea Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF), vor acoperi o parte din fondurile de achiziţie prin contractarea unor împrumuturi estimate la 174 de milioane de lei, au afirmat sursele citate.

Totodată, unităţile CET Braşov, Electrocentrale Oradea, Energomur Târgu Mureş, Termica Târgovişte şi Termica Botoşani, aflate în coordonarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), vor contracta credite în valoare de 80 de milioane de lei.

"Pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă a Sistemului Electroenergetic Naţional în perioada de iarnă vor trebui achiziţionate aproximativ 16,3 milioane de tone de lignit, două milioane de tone de huilă, circa 3,5 miliarde metri cubi de gaze naturale şi 300.000 tone de păcură", au afirmat sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici