Costurile de transport ale energiei electrice, majorate cu 10,4%

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat majorarea cu 10,4% a tarifului mediu pentru serviciul de transport al energiei electrice perceput de Transelectrica pentru acest an, de la 17 lei/MWh la 18,77 lei/MWh.

200 afișări
Imaginea articolului Costurile de transport ale energiei electrice, majorate cu 10,4%

Costurile de transport ale energiei electrice, majorate cu 10,4% (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

"A fost emis ordinul preşedintelui ANRE 45 din 23 decembrie 2010 (...) care a intrat în vigoare în 1 ianuarie 2011", se arată într-un raport al Transelectrica transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, tarifele plătite de companii pentru serviciile OPCOM, operatorul pieţei de energie, controlat de Transelectrica, au rămas la 0,3 lei/MWh.

Transelectrica este controlată de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.

Acţiunile Transelectrica se tranzacţionează luni la BVB la preţul de 20,45 lei pe unitate, în urcare cu 5,68% faţă de referinţă. Compania de transport al electricităţii are o capitalizare de 1,41 miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici