Costurile investiţiilor de mediu vor duce la creşterea preţului electricităţii din 2013

Costurile de mediu vor duce la o creştere semnificativă a preţului energiei din 2013, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Alexandru Săndulescu, director în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

27 afișări
Imaginea articolului Costurile investiţiilor de mediu vor duce la creşterea preţului electricităţii din 2013

Costurile investiţiilor de mediu vor duce la creşterea preţului electricităţii din 2013 (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Va fi un şoc în 2013. Gândiţi-vă că dispare subvenţia la huilă, iar din 2013 permisele de emisii poluante vor trebui cumpărate integral, iar România are 40% energie produsă din cărbune. Deci, preţul energiei nu va creşte mâine sau poimâine, dar nu ştim ce va fi peste trei ani", a spus Săndulescu.

Preţul cărbunelui creşte cu 10% pe an, dar aceste majorări încă nu s-au resimţit în preţurile finale ale energiei, situaţie care ar trebui explicată de către oficialii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, a adăugat Săndulescu.

Totodată, şi dezvoltarea producţiei energiei din surse regenerabile va avea un impact asupra preţului.

"Nici directivele UE nu au prevederi privind evoluţia preţului energiei plătit de consumatori", a mai spus Săndulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici