COVID şi războiul din Ucraina au costat economia germană 420 miliarde euro - studiu

Pandemia COVID-19 şi războiul din Ucraina au costat împreună economia germană 420 de miliarde de euro între 2020 şi 2022, potrivit unui studiu consultat miercuri de Reuters.

151 afișări
Imaginea articolului COVID şi războiul din Ucraina au costat economia germană 420 miliarde euro - studiu

COVID şi războiul din Ucraina au costat economia germană 420 miliarde euro - studiu

Consumul privat a suferit pierderi de aproximativ 400 de miliarde de euro din cauza blocajelor şi a pierderilor de putere de cumpărare legate de inflaţie, a declarat Institutul Economic German (IW), care a realizat studiul.

"În cei trei ani de criză, investiţii de 125 de miliarde de euro nu s-au materializat, ceea ce cântăreşte permanent asupra prosperităţii", a adăugat acesta.

Guvernul german şi economiştii sunt de acord că cea mai mare economie a Europei se îndreaptă spre recesiune în această iarnă.

Guvernul se aşteaptă în prezent la o cădere de 0,4% în 2023, în timp ce Camerele de Comerţ şi Industrie DIHK au declarat miercuri că firmele germane se aşteaptă ca economia să se reducă cu aproximativ 3% anul viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici